АЕК: Операторот е должен да ви ја надомести штетата од несакан роаминг – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

АЕК: Операторот е должен да ви ја надомести штетата од несакан роаминг

mobilen telefon

Колку пораснаа вашите сметки за мобилен телефон, поради тоа што сте биле во пограничните зони, па наместо домашната мрежа на операторот, сте разговарале на странската, која била посилна во регонот? Дојран, Струга, Дебар…Само дел од местата опасни по телефонската сметка, кога сте закачиле мрежи на грчки и албански оператори.

Според Агенцијата за електронски комуникации, операторите имаат обврска да ги преземат сите активности за да ги заштитат своите корисници од несакан роаминг. Доколку по грешка или заради слаб квалитет на мрежите некој од корисниците е оштетен со несакан роаминг, операторот треба таа штета да му ја надомести на корисникот во целосен износ.

Ова е пропишано во Правилник на АЕК, кој е обврска за почитување на мобилните оператори.

Би те интересирало и

ВМРО-ДПМНЕ: „Животот дојде ама не за сите“

ОК на ВМРО ДПМНЕ од Кавадарци на прес обвинува за мобинг врз нивните членови од ...

Повторно почна со работа училиштето во ресенското село Асамати

Општина Ресен го стави во функција подрачното училиште во селото Асамати кое долги години беше ...