Промо активности

Канал 77 одсега достапен и на ТоталТВ и на Нет ТВ Плус

  Почитувани слушатели и посетители, Би сакале да Ве информираме дека Радио Канал 77 следејки ги новите технолигии и иновации во радио и ТВ комуникациите, започнувајки од 01.08.2016 година за своите слушатели е достапен на Тотал ТВ  сателитската платформа и дигиталната IP телевизија Нет ТВ Плус. Радио Канал 77 на ...

Повеќе »

Новогодишно дарување за зимско патување

На последниот ден од 2015 – та година, Радио Мрежа Канал 77 го закружи проектот Новогодишно дарување за зимско патување. Во одлична новогодишна атмосфера во студио, екипата на Канал 77 ги извлече добитниците на подароците од нашите соработници. До видување до следната година со уште поголема посветеност на нашите слушатели. ...

Повеќе »

Годината ја испраќаме со поголема социјална одговорност: Канал 77 дел од глобалниот проект Radio Еveryone

До 2030-та година, светот ќе биде подобро место за живеењe – вака гласи главното мото на глобалниот проект наречен „Сите“, или „Prојect Everyone“, во кој есента учествуваше и Радио Мрежа Канал 77. Го најавувме, дискутиравме за него во некои од нашите емисии во живо, а потоа посветивме и специјално издание ...

Повеќе »

Приказната за Живко Ѓорѓиовски со среќен крај: Хуманите граѓани обезбедија дом

За помалку од десет денови откако Канал 77 ја пренесе сторијата за бездомниот Живко Ѓорѓиовски, граѓаните ја покажаа хуманоста на дело. Триесетгодишниот Живко Ѓорѓиовски, или Жиката како што го нарекуваат неговите сограѓани, веќе не мора да талка по улиците на Демир Хисар. Тој денеска ги доби клучевите од неговото ново, ...

Повеќе »

Канал 77 ви ја пренесува сторијата за Живко Ѓорѓиовски: „Без дом, облека и храна во пресрет на зимските денови“

На возраст од околу триесет години, без кров над глава, без доволно пари за облека и храна, Живко Ѓорѓиовски талка низ улиците во Демир Хисар. Невладината организација „Пријатели на Демир Хисар“ ја почна кампањата „Топол дом за Жиката“ со цел, овој маж да добие попристоен живот. Потекнува од селото Прибилци, ...

Повеќе »
Close
Advertisment ad adsense adlogger