Алаѓозовски ја презеде новата функција министер за култура

Елизабета Канческа Милевска, која беше министер за култура од 2008 година, денеска му ја предаде функцијата на новиот министер за култура Роберт Алаѓозовски.

Алаѓозовски дипломирал и магистрирал на Катедрата за Општа и компаративна книжевност при Филолошкиот факултет во Скопје, а подготвува и докторска теза од областа на културниот менаџмент

Додади коментар

Би те интересирало и

Младиот оперски пеач Давид Миладинов освои две први награди на CSF фестивалот во Италија

Младиот оперски пеач од Штип Давид Миладинов, настапи на меѓународен натпревар во Италија (CSF Фестивалот) ...

Тишината кога сака да се одмори, сигурно оди во Преспа

Тишината кога сака да се одмори, сигурно оди во Преспа,тоа е  убавината во која живееме, ...

Close