Алкохолот и депресијата – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Алкохолот и депресијата

Прекумерното конзумирање на алкохол предизвикува депресија, вели најновата студија која била спроведена во Нов Зеланд. Научниците предводени од Дејвид Фергусон напишале:

“Во секоја доба од животот каде што конзумирањето на алкохол е прекумеререно се зголемува ризикот за добивање на депресија”.

Во ова испитување учествувале 1.055 испитаници кои биле испитувани во период од 25 години.

Од нив околу 19% се во старосната група помеѓу 17 и 18 години каде што била констатирана злоупотреба на алкохолот, а кај 18% е дијагностицирана депресија.

Поврзаноста помеѓу депресијата и злоупотребата на алкохол е многу значајна и меѓузависна.

Внимавајте со количеството на конзумирање на алкохол поради оваа, но и поради уште многу причини.

Би те интересирало и

Еден производ од фрижидерот за решение на повеќе проблеми со кожата

Во последно време голем е бројот на нутриционисти кои препорачуваат да се јадат намирници  кои ...

3 состојки, 5 минути и добивате 1 одлична домашна крема за лице

Студениот ветер и ниските температури во текот на сезоната на која и се ближи крајот,  ...