Анализа: Во Македонија само еден судија е од ромска националност, а во Јавното обвинителство нема ниту еден Ром – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Анализа: Во Македонија само еден судија е од ромска националност, а во Јавното обвинителство нема ниту еден Ром

Ромите се дискриминирани во полициските и истражните постапки, но во кривичните, кон нив не се забележува нееднакво постапување. Ова е заклучокот од Анализата за положбата на Ромите како обвинети во кривичната постапка, подготвена од Центарот за правни истражувања и анализи и Здружението на правници Роми.

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Раководството на МВР отворено за соработка со Независниот синдикат на полицијата

Раководството на МВР и натаму е отворено за соработка со претставниците на синдикатот бидејќи тоа ...

НСП: Само една третина од полицајците имаат нови чизми

МВР тапка во место и не презема ништо освен празни муабети да ги подобри условите ...