Анализи – Page 7 – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Последни анализи

Министерски примања: Половина милион евра само за плати

Највисока плата во доскорешната Влада на еск-премиерот Никола Груевски имал министерот за внатрешни работи, Митко Чавков, со бруто плата од 141.958 денари. По него следува екс-премиерот Груевски со 133.039 денари, кој има малку помала плата за разлика од онаа на шефот на државава, Ѓорѓе Иванов, кој секој месец зема 139.060 ...

Повеќе »

Молчењето е злато, за оние кои ве замолчуваат

Просто ми е неверојатно колку овој народ е замолчан денес. Додуша го замолчувале него низ вековите разноразни династии и освојувачи како и домашните слуги, ама тук там пуштал ластари, галамел, запишувал… Сега во оваа демо(С)кратија народов ќути како пичка под кошула. Дали јас сум воспитан поинаку, дали денес галамењето не ...

Повеќе »

Како да се заштити судството од влијанијата врз неговата независност

Извор: Правдико

Се` почесто судовите наликуваат на арена во која се одвиваат жестоки политички пресметки, за што сериозно придонесува и самиот суд со својата сервилност кон власта. Судскиот совет има реална можност судиската функција да ја врати на вистинскиот колосек преку креирање на здрави кадровски политики, градење на култура на професионален и ...

Повеќе »