Биографија на новите министри на Владата на Република Македонија – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Биографија на новите министри на Владата на Република Македонија

За претседател и членови на Владата се предложени :

За претседател на Владата на Република Македонија – г. Зоран Заев

За министер кој ќе раководи со Министерството за одбрана – м-р Радмила Шекеринска Јанковска

За министер кој ќе раководи со Министерството за внатрешни работи – г.Оливер Спасовски

За министер кој ќе раководи со Министерството за правда – г. Билен Саљији

За министер кој ќе раководи со Министерството за надворешни работи – м-р Никола Димитров

За министер кој ќе раководи со Министерството за финансии – д-р Драган Тевдовски

За министер кој ќе раководи со Министерството за економија -м-р Крешник Бектеши

За министер кој ќе раководи со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство – г.Љупчо Николовски

За министер кој ќе раководи со Министерството за здравство – г.Арбен Таравари

За министер кој ќе раководи со Министерството за образование и наука – Проф.д-р Рената Тренеска Дескоска

За министер кој ќе раководи со Министерството за труд и социјална политика – г-ѓа Мила Царовска

За министер кој ќе раководи со Министерството за локална самоуправа – г.Сухејл Фазлиу

За министер кој ќе раководи со Министерството за култура – г.Роберт Алаѓозовски

За министер кој ќе раководи со Министерството за информатичко општество и администрација – г. Дамјан Манчевски

За министер кој ќе раководи со Министерството за транспорт и врски – г.Горан Сугарески

За министер кој ќе раководи со Министерството за животна средина и просторно планирање – г.Садула Дураку

За министри без ресор ги предлагам:

Проф.д-р Кочо Анѓушев
Д-р Бујар Османи
г.Роберт Поповски
г.Едмонд Адеми
г.Хазби Лика
г.Аднан Ќахил
г.Самка Ибраимовски
г.Рамиз Мерко
г-ѓа Зорица Апостолска
проф.д-р Зоран Шапуриќ

Целосните биографии на сите министри можете да ги прегледате во ОВОЈ документ

predlog_vlada

Би те интересирало и

Заев – Коѕијас: Време е за лидерски одлуки и за компромс

Иднината на Македонија и Грција треба да биде во фокусот на преговорите на двете земји ...

Отворен Конзулат на Црна Гора во Република Македонија со седиште во Штип

Црна Гора денеска отвори конзулат со седиште во Штип, со кој се очекува взаемно приближување ...