Биткоинтот во енормен пад – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Биткоинтот во енормен пад

Пазарот на криптовалути денес изгуби 60 милијарди долари поради огромниот пад на биткоин, етерум и рипл, а пазарната вкупна капитализација на криптовалутите падна на 320 милијарди долари на глобално ниво.

Главната причина за овој пад пред се на биткоинот е новите построги правила во Кина и Индија со кои значително ги ограничуваат криптовалутите, но исто така голем проблем и е самиот битконот кој откако достигна рекордна вредност од скоро 20 илјади долари не престанува да паѓа и сега има вредност од нешто под 7000 долари. (Извор)

Моменталната вредност на биткоинот изнесува 6138 долари што е најниско во текот на овој ден на тргување кој биткоинот го отвори со вредност од 6914 долари и бележи пад од неверојатни 10% за неколку часа.

Би те интересирало и

Работниците од Фени ја прашуваат Слаѓана Тасева чии интереси застапува по наводите за стечајот во фабриката

По денешната прес конференција на Транспаренси Интернешнел Македонија, каде директорката Слаѓана Тасева ги повика надлежните ...

Транспаренси Интернешнел Македонија бара отфрлање на планот за реорганизација на „Фени Индустри“

Транспаренси Интернешнел Македонија продолжува со мониторингот на постапката за стечај во Фени индустри АД Кавадарци ...