Блокирани сметките на 112.000 граѓани и фирми

Според најновите податоци на Народната банка на Република Македонија заклучно со јуни, 2017 година во земјава биле блокирани сметките на 112.453 депоненти во банките од кои 76.432 се блокирани сметки на физички лица, а 36.021 блокирана сметка се на правни лица.

Ако се земе предвид дека заклучно со 31.12.2016 годна во земјава имало вкупно 71.519 активни деловни тоа значи дека во првата половина од годинава биле блокирани сметките на безмалку половина од вкупниот број активни фирми во Македонија.

 

Преземено од: Емагазин

Би те интересирало и

Биткоинот е речиси 8.000 долари, но инвеститорите со недоверба гледаат кон него

Иако вредноста на биткоинот порасна за неверојатни 700 проценти од почетокот на оваа година, поголемиот ...

Пад на цените на нафтата на светските пазари

Цените на нафтата на светските пазари минатата недела паднаа од највисокото ниво што го достигнаа ...