Вечерва во Тетово започнува шестото издание на меѓународниот фестивал на краткометражен филм ТИФФ ОДА

На фестивалот ќе бидат прикажани 34 филма од 25 земји од светот.

Според директорот на фестивалот Сабедин Селмани, конкуренцијата за годинешниов фестивал била голема, и да учествуваат се пријавиле 1341 филм.

На фестивалот ќе се организираат и дебати поврзани со филмската индустрија, рече координаторот на фестивалот Африм Спахиу

Филмската манифестација ќе трае до 7 октомври и ќе биде заокружена со Џез Фестивал.

Би те интересирало и

Гостување на Искра Шукарова во Амстердам

Искра Шукарова е поканета од страна на театарската академија SNDO – School for New Dance ...

Полицијата во Берлин заплени 100 украдени предмети на Џон Ленон

Полицијата во Берлин заплени 100 украдени предмети што му припаѓале на Џон Ленон, меѓу кои ...