Вељаноски: Немам уставни можности да го свикам Собранието

trajko-veljanoski-cest

Претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски денеска повтори дека нема уставни можности да свика седница на распуштено Собрание.

„Ја следам ситуацијата во Македонија овие два дена. Запознат сум со случувањата и сите тие барања пред Собранието и за самото Собрание и би сакал да го повторам оној општ став познат што го имав досега искажано дека јас немам уставни можности да свикам седница на распуштено Собрание. Тоа е основото правило на еден уставен и правен поредок на која било држава вклучувајќи и ја и Република Македонија“, изјави Вељаноски, како одговор на прашањето за актуелната политичка состојба, кое му беше поставено денеска во Рим каде што ја предводи македонската делегација по повод чествувањето на свети Кирил.

Би те интересирало и

Oрганизирани повеќе хуманитарни настани за лекување на гостиварецот Стрезовски

Професорот по физичка култура, Заке Крајчевски организираше три претстави на Магионачарско шоу во Центарот за ...

Во полошко голем интерес за вакцинација против сезонски грип

Постарата генерација и оваа година традиционално во голем број ги примија првите вакцини на сезонската ...