Видови животни кои изумреле во изминативе неколку декади – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Видови животни кои изумреле во изминативе неколку декади

Изумирањето е нормален процес кој се случува на Земјата, се смета дека во минатото секој вид изумирал околу 10 милиони години од кога прв пат ќе се појавел, но денеска со рапидното размножување на човекот и менувањето на условите за живеење на Земјата, се смета дека ризикот од изумирање на другите видови е 1000 пати поголем од тоа што бил во минатот. Благодарение на нашиот удел во населување и уништување на природните живеалишта да животните, денеска голем број од нив се изумрени, а уште поголем број се во опасност од изумирање.

Погледнете кои видови животни изчезнале во последните неколку декади.

(доколку имате проблеми со преводот на видеото кликнете на копчето CC во долниот денес агол, а доколку сакате да го промените преводот тоа може да го направите во Settings- Subtitles/CC)

Превземено од: Позитив

Би те интересирало и

Брачна двојка од Франција на суд поради името на нивното бебе

Имињата на децата честопати предизвикуваат сериозни расправии кога родителите, сакајќи да бидат оригинални, ќе отидат ...

Утринска навика која освежува и подмладува

Многумина не можат да го почнат денот без шолја црно кафе. Овој напиток за многумина ...