Владата ќе објави тендер за гасификација на половина Македонија

Владата ќе објави тендер за гасификација на Источниот дел од Македонија, произлегува од вчерашната седница.

Според она што е соопштено, Владата разгледала и усвоила информација „за тендерската постапка за доделување на договори за јавно приватно партнерство за финансирање, одржување и развивање на дистрибутивен систем на природен гас во регионите 1, 2 и 3“.

Според актуелната регионална поделба, тоа значи дека тендерот за гасификација ќе ја опфати половина од Македонија.

 

Преземено од: Макфакс

Би те интересирало и

Акција „Вдоми куче“ во Куманово

Граѓаните на Куманово денеска на градскиот плоштад имаа можност да одберат миленик куче во акцијата ...

До пладне нема поднесени тужби од партиите до Управниот суд

До денеска во 12 часот нема поднесено тужби од партиите против одлуките на Државната изборна комисија ...