Водостоите на реките со благо намалување – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Водостоите на реките со благо намалување

Водостоите на речиси сите реки во земјава денеска се над просекот за февруари, но се бележи благо намалување во однос на вчера, покажуваат најновите мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Два и пол пати пониско ниво од просечното има Црн Дрим кај Ложани, а малку помал од вообичаениот е водостојот на Црна Река кај Новаци, Брегалница кај Штип и Крива Река кај Крива Паланка.

Нивоата, пак, на природните езера се во рамките на повеќегодишниот просек за овој месец.

Преземено од: А1он

Би те интересирало и

ВМРО-ДПМНЕ: Автобуската станица нема да го заживее ГТЦ

  Наместо нови асфатлирани улици, нови паркови и зелени површини, наместо нови водоводи и канализации ...

УНИЦЕФ: Институциите не можат да обезбедат заштита на децата од повреда

Случајот со злоупотребата на малолетното девојче од јавната установа за деца со воспитни и социјални ...