Воз што лае пуштен во промет во Јапонија – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Воз што лае пуштен во промет во Јапонија

Во Јапонија е пуштен во промет воз кој преку звучници пушта кучешко лаење и еленски крици, со цел да ридонесе кон намалување на несреќите со животни по шините.

Звуците треба да ги бркаат животните од железницата. Еленско бревтање од само три секунди, или 20 секунди кучешко лаење, го привлекува вниманието на животните, и тие бегаат, коментираат од јапонскиот железнички научно-технички институт.

Животинските крици нема да бидат пуштани во населени места.

Би те интересирало и

Трамп може да си замисли вооружени наставници

Претседателот на САД нема намера особено да ги заостри лабавите закони за оружје. Но тој ...

Дали забраната за дизел-возила во градовите е законска?

Германија напрегнато ја очекува денешната (22.02) пресуда на Сојузниот управен суд во Лајпциг околу одлуката ...