Во Гостивар промовиран портал кој содржи информации за постапките околу вадење документи и други административни процедури

Гостиварци отсега сите детални информации за разни административни постапки и и процедури кои треба да ги завршат, ќе можат да ги добијат преку порталот Е регулација, кој денеска се промовираше во Гостивар. Ова е прв портал од ваков вид во Македонија.

Тој содржи и информации како полесно граѓаните да извадат градежни дозволи, како да уплатат данок, регистрираат фирма и слично, изјави Лелја Небиу која беше дел од тимот која го изработуваше порталот.

Порталот е изработен со подршка на Амбасадата на Швајцарија во Скопје и Обединетите нации. Засега е на албански и англиски јазик а во наредниот период, ќе се преведе на Македонски и Турски.

Додади коментар

Би те интересирало и

Договорена заедничка седница на владите на Македонија и Албанија наесен во Поградец

Албанија и Македонија немаат отворени прашања и сакаат уште подобра соработка како единствен сигурен пат ...

Невладините порачуваат: Преоценување на работата на Судскиот совет наместо генерален реизбор на судии

Наместо генерален реизбор на судии, да се преоценува работата на членовите на Судскиот совет. Ова ...

Close