Во Грција во последните 24 часа пристигнале 82 мигранти – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Во Грција во последните 24 часа пристигнале 82 мигранти

133256185-69571На грчка територија денеска се регистрирани 57.015 бегалци и мигранти, а во последните 24 часа пристигнале 82 нови лица.

Според Координативното тело за управување со бегалската криза, 21.904 од бегалците се во северна Грција, 10.149 се сместени во регионот на Атика и 2.687 се во централниот и јужниот дел на Грција. Вкупно 7.527 бегалци и мигранти се сместени во неколку објекти изнајмени од страна на УНХЦР, 2.859 се во организирани објекти и 2.200 лица живеат вон организирани сместувачки центри.

На островите во источниот дел на Егејското Mоре има 9.689 бегалци и мигранти.

Би те интересирало и

По Солун, протест за името Македонија ќе има и во Атина

По масовниот протест во Солун во неделата, грчките организации и здруженија повторно ќе протестираат, но ...

Протест и контра протест во Солун за Македонија

„Македонија е Грција“ пишува на паното закачено од рано утрово над бината во центарот на ...