Во Грција започнува 24-часовен штрајк

24-часовен генерален штрајк започнува во Грција. Протестот е по иницијатива на двата најголеми синдикати и е насочен против новите мерки за штедење на владата.

Штрајкот ќе влијае на услугите, образованието, здравството и јавниот транспорт. Авиодиспечерите исто така ќе се вклучат, што ќе доведе до промени во распоредот на летовите. Планирани се и две големи демонстрации во главниот град Атина.

Предлог-законот за новиот пакет мерки за штедење ќе се дискутира утре, кога се очекува да биде и кулминацијата на протестите.

Извор: Стандард

Би те интересирало и

Бурата исфрли мина на плажа во Дубровник

Во текот на ноќта на плажата Бање во Дубровник морето исфели противбродска мина од Втора ...

Покрената истрага против шест офицери на поранешна ЈНА во Хрватска

Против шест пензионирани офицери на поранешна ЈНА осомничени за рекетирање на Бански двори во 1991 ...