Во Израел одгледале најмал домат во светот – со големина на боровница – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Во Израел одгледале најмал домат во светот – со големина на боровница

Израелската компанија Кедма, одгледа домат со големина на боровница, и тоа е најмал домат што израснал во Израел.

Семето за доматот било направено во Холандија и модифицирано да успее во суви климатски услови на јужен Израел.

Рамо Голан од Центарот за истражување во средба и северна Африка изјави дека тоа е најмал домат одгледан во историјата на Израел

Би те интересирало и

Турски академик тври дека Ное пред потопот му се јавил на синот на мобилен

Тој тврди дека Ное арката ја изградил од челик и оти користел нуклеарна енергија како ...

Вреди 30 милиони долари, а вози стара кола и се грее на обична греалка

Откако со нејзиниот глас и хитовите „Smooth Operator“ и „Your Love is King“ ја освои ...