Во мирна и демократска атмосвера тече гласањето во шестата изборна единица – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Во мирна и демократска атмосвера тече гласањето во шестата изборна единица

Сите гласачки места во шестата изборна единица се отворени навреме. Гласањето се одвива во мирна и демократска атмосвера – информира претседателот на општинската изборна комисија Тетово, Артан Адеми.

Граѓаните очекуваа мирни фер и демократски избори. Се надеваат дека новоизбраните градоначалници во нивниот мандат ќе работаат во интерес на граѓаните. Некои избирачи се скептични.

Во дел од избирачктие месат кои ги посетивме во општина Теарце излезноста до 13 часот изнесуваше околу 25 %.

Во шестата изборна единица право на глас имаат 324 336 гласачи. Најголем број избирачи се запишани во општина Тетово. Во избирачкиот список се регистрирани 82 798 гласачи. Потоа следува Гостивар со запишани 79 569 избирачи.

Би те интересирало и

Денеска се прегласува во Чаир

Во избирачкото место 2901 во општина Чаир денеска повторно се гласа за градоначалник. По вториот ...

Утре ќе се прегласува на едно избирачко место во Чаир

Во општина Чаир во избирачкото место 2901 утре ќе биде повторено гласањето од вториот круг ...