Во Србија минатата година се вработени за 4,4 отсто повеќе работници – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Во Србија минатата година се вработени за 4,4 отсто повеќе работници

Минатата година, во Србија се вработени 4,4 отсто повеќе работници, велат податоците на Републичкиот завод за статистика.

Според оваа институција, бројот на вработени во Србија минатата година се зголемил за 43.769 работници, што претставува зголемување од 4,4 проценти во однос на претходната година.

Според првичните резултати од обработката на податоците, во 2016 година вкупниот број на претпријатија кои функционираат во Србија се зголемил за 5,1 отсто, односно има 4.694 новорегистрирани претпријатија.

Превземено од: Денар

Би те интересирало и

Лозарите ќе ги добијат парите за предаденото грозје во Повардарие најдоцна до 15-тти јуни, соопштија од винаријата

Винарската визба Повардарие Неготино која на лозарите им должи пари за предаденото грозје за 2015 ...

Минстрој бара впаричување на кавадаречки Фени, а комбинатот веќе три месеци извезува

Адвокатското друштво Тошиќ и Јевтиќ, застапници на бугарски Минстрој, побараа запирање на стечајот за кавадаречки ...