Врие во „Никола Карев“, обезбедувањето не пушта новинари

Однадвор, се гледа дека во гимназијата нешто се случува, но очигледно одговорните се обидуваат насилно да ги спречат медиумите да известат за настанот.

Родители рано утрово ја известија редакција на „Слободен печат“ дека учениците во гимназијата „Никола Карев“ во Скопје, штрајкуваат, односно ја бојкотираат наставата.

Во моментов, репортери на „Слободен печат“ се пред гимназијата и се обидуваат да стапат во контакт со било кого од одговорните. Но, луѓе од обезбедувањето на гимназијата грубо не им дозволуваат да влезат во објектот, со образложение дека таква наредба добиле од директорката на училиштето.

Однадвор, се гледа дека во гимназијата нешто се случува, но очигледно одговорните се обидуваат насилно да ги спречат медиумите да известат за настанот, кој е од јавен интерес.

Очекуваме нови информации наскоро.

Превземено од: ПлусИнфо

Би те интересирало и

Бејли: Јас не го почнав случајот со ДИК

На денешното предавање за корупција пред студентите на Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“  во ...

Штитеничка од Велес од неделата го напуштила Домот за стари лица во Прилеп

Од неделата попладне четириесет и деветгодишната Каролина Арсова од Велес, која од 2013-та година била ...