Врнежите ќе ги зголемат водостоите, нема опасност од излевања – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Врнежите ќе ги зголемат водостоите, нема опасност од излевања

Доколку најавените врнежи дожд во текот на денов бидат поинтензивни и наместа поројни, се очекува брзо да го зголемат водостојот на реките со помали сливни површини и суводолиците – соопшти УХМР.

Кај поголемите водотеци, иако се очекува зголемување на водостојот, нема опасност од излевање.

Хидролошката состојба засега покажува намалени нивоа на реките во Македонија во однос на просекот за мај.

Би те интересирало и

Нова инвестиција на Млекара Ѓоргиеви и Best Food (видео)

Екипата на Канал 77 присуствуваше на отварањето на новите простории и производни капацитети на Млекара ...

Нивото на Охридско 14 сантиметри над максимално дозволеното

Нивото на природните езера денеска бележат зголемување во однос на вчера и во однос на ...