Второ пријавување за средните училишта, слободни 24.529 места

На првото пријавување, спроведено на 28-ми и 29-ти јуни, беа примени 11.205 ученици. Од Министерството за образование и наука информираат дека во вториот рок има 24.529 слободни места.

Во средните училишта во државава, денеска се спроведува второто пријавување во јунскиот уписен рок. Резултатите за запишаните ученици ќе бидат објавени утре.

На првото пријавување, спроведено на 28-ми и 29-ти јуни, беа примени 11.205 ученици. Од Министерството за образование и наука информираат дека во вториот рок има 24.529 слободни места.

Уписот во некои гимназии и училишта од медицинската струка е завршен. Во гимназиите има 6.171, а во стручното образование, 18.252 слободни места, информираат од ресорот образование.

Оние што нема да се запишат, ќе имаат уште една шанса, на 24-ти август, а училиштата кои и во двата рока нема да ги пополнат местата, ќе запишуваат ученици до 31-ви август.

Преземено од: Макфакс

Би те интересирало и

Бошњаковски: Владата очекува почитување на меѓународните договори и стандарди за екстрадиција

Владата очекува дека ќе се испочитуваат сите меѓународни договори и меѓународни стандарди во вакви случаи ...

На Грујевски и Бошковски во Грција ќе им се суди за лажните пасоши

На поранешните началници во УБК, Горан Грујевски и Никола Бошкоски, денеска се очекува експресно да ...