В.д. претседателот на Кривичен суд, Стојанче Рибарев поднесе оставка – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

В.д. претседателот на Кривичен суд, Стојанче Рибарев поднесе оставка

В.д. претседателот на скопскиот Кривичен суд Стојанче Рибарев поднесе оставка на функцијата од лични прилини – потврди денеска Судскиот совет на Република Македонија.

На 25.10.2017 година ВД Претседателот на Основен суд Скопје 1 Стојанче Рибарев до Судскиот совет на Република Македонија достави писмено известување дека поднесува оставка на функцијата и по неговото разрешување да продолжи да ја извршува функцијата судија на Врховниот суд на Република Македонија. Според наводите во известувањето, причините за поднесувањето на оставката се од лична природа – се наведува во соопштението од Судскиот совет на РМ.

Судскиот совет најавува дека во најкраток можен рок ќе закаже и одржи седница во врска со ова прашање.

Рибарев претходно, на 20 октомври го информирал Судскиот совет на Република Македонија дека од истиот ден се наоѓа на отворено боледување и негова замена ќе биде судијата Диана Груевска Илиевска.

Стојанче Рибарев ја извршуваше функцијата в.д. претседател на Кривичен суд Скопје од мај годинава.

Би те интересирало и

Три села беа отсечени поради огромно свлечиште викендов крај Крива Паланка

Околу 3000 жители од трите села Станци, Дренак и Дурачка река викендов беа отсечени од ...

Сведочење за претепувањето на Села: Лицето му беше разобличено, уште еден удар и ќе умреше

Кога дојдов во Собранието вратите веќе беа отворени, имаше полиција но не ги одвраќаше луѓето ...