В четврток ќе се одржи Саем на студии во Франција

Десет студенти од Македонија годинава заминаа на постдипломски студии на различни универзитети и на специјализирани елитни високи школи во Франција, благодарение на стипендиите од француската влада. Се работи за студии на ниво Мастер во различни области и специјализации од општествени, природни и технички науки.

Оние студенти кои се заинтересирани допрва да студираат во Франција, в четврток ќе може да дознаат повеќе информации за условите за добивање стипендија. Тие ќе може да се информираат на Саемот на студии во Франција, кој традиционално веќе со години го организира Одделот за високо образование Кампус Франс при Францускиот институт во Скопје.

 

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Македонската филхармонија со концерт ќе го прослави 73. роденден

Македонската филхармонија со концерт ќе го прослави 73. роденден. Концертот ќе се одржи на 24 ...

Децата ги преземаат училиштата за Светскиот ден на детето

Република Македонија се приклучува кон иницијативата преку поттикнување на училиштата да организираат активности наречени #ДецатаГиПреземаатУчилиштата, ...