Германците измислија нов „современ“ сообраќаен знак – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Германците измислија нов „современ“ сообраќаен знак

Германците измислија нов сообраќаен знак со цел да ги предупредат возачите дека има возрасни пешаци „зомби“ кои за момент не се ниту свесни дека треба да преминат улица.

Пешаци кои се загледани во своите мобилни телефони и не внимаваат каде одат. Па поради тоа се поставуваат знаци со кои се предупредуваат возачите дека се наоѓаат во зона на луѓе “зомби“ со паметни телефони.

Знаците се појавија во градот Реутлинген во Германија. Но тие се поставуваат со намера да ги исмеваат оние луѓе кои постојано гледаат во своите телефони, а не се официјални, бидејќи во конвенционалните сообраќајни знаци се уште нема таков.

Извор: Фактор

Би те интересирало и

Не чувајте го мобилниот телефон во задниот џеб

Луѓето најчесто го чуваат мобилниот телефон во задниот џеб од панталоните, што е погрешно, зашто тие ...

Како би изгледале светските лидери со доколку би имале кул фризури (галерија)