Дали е добро да се има секс со вашата бивша – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Дали е добро да се има секс со вашата бивша

Доколку се обидувате да се смирите со поранешната девојка, сексот е лоша идеја. Во најголем број случаи сексот уништува се што сте граделе по пат за да ја повратите врската.

Сексуалната тензија т.е. хормоните создаваат илузија дека постојат чувства и таму каде ги нема. Таа можеби во тој момент на физичка привлечност има чувство на блискост кон вас, но тоа не значи дека постои и емоционална блискост.

Истовремено, вие можеби очекувате дека тој секс е почеток на нешто ново, а не дефинитивен крај на старото.

Доколку не очекувате и не сакате да се смирите, сексот со бившата не мора да е лоша идеја, но ако сеуште не сте на чисто со таа врска и мислите дека сакате да ја обновите, сексот во тој случај нема да ви помогне.

Освен што на вас ќе ви даде лажна надеж, може да ја збуни и неа и да и даде знак дека сексот е единствено нешто што го сакате од неа.

 

Би те интересирало и

Бидете подобар партнер во новата година

За една врска да биде успешна, потребно е многу повеќе од љубов, па клучна улога ...

Што открива вашиот датум на венчање?

Нумерологијата тврди дека датумот на свадбата зборува многу за самиот брак и ја одредува неговата ...