Дали предиграта е исто важна како сексот? – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Дали предиграта е исто важна како сексот?

Фактот дека утринскиот брз секс е одличен не е спорен, али сепак треба малку повеќе време да се обрне на предиграта.

Сексологот Sari Loker тврди дека поголемиот број од луѓето мислат и веруваат дека самиот сексуален чин е главниот настан, но оние искусните знаат дека предјадењето (предиграта) често знае да биде и побитно од главното јадење.

Истражувањата викаат дека и на мажите и на жените им треба од прилика 18 минути предигра за да доживеат потполно задоволство во спалната.

„Бакнежот, нежниот допир и оралниот секс понекогаш можат да бидат многу појаки, пожешки и повозбудливи од самиот сексуален чин. Клучот на секоја предигра е добро да размислите за тоа што вас ве пали и што ја пали вашата сакана, а овие желби и фантазии многу лесно може да се дознаат со добра комуникација помеѓу партнерите”, вели сексологот Локер.

Би те интересирало и

Како да имате добар секс секој ден во неделата?

Ако сте мислиле дека сексот не може да биде прекрасен секој ден, сте се лажеле!!! ...

Бидете подобар партнер во новата година

За една врска да биде успешна, потребно е многу повеќе од љубов, па клучна улога ...