Дебата: Попрофесионално новинарско известување во изборната кампања, но и говор на омраза што мотивира насилство

Фото: МИА

Новинарите драматично го подобрија известувањето за време на изборите годинава, за разлика од лани кога се достигна врвот на непочитување на новинарските стандарди. Ова денеска го истакна директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Зоран Трајчевски на дебатата што ја организираше ЗНМ.

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги поднела прекршочна постапка против ТВ Алфа за неизбалансирано известување во предизборниот период. Поднесени се и неколку претставки за техничко непочитување на политичкото рекламирање и објавувањето на анкети, за разлика од лани кога биле поднесени 67 прекршочни постапки – соопшти денеска  Трајчевски.

Целата вест може да ја прочитате на ММС.мк

Би те интересирало и

Луиза Винтон: Една од три жени изложена на некаква форма на насилство

Една од три жени или девојчиња е изложена на одреден облик на насилство во глобални ...

Револтирани работници реагираа пред капиите на Фени: Сметаат дека им се пласираат лажни информации

Револтирани работници денеска реагираа  пред капиите на Фени дека им се пласираат лажни информации од ...