Денеска е Еропски ден за борба против трговијата со луѓе

Националната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција денеска ќе го одбележи Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе-18 Октомври.

Во Скопје денеска на прес-конференција ќе биде промовирана Кампањата за борба против трудова експлоатација во модната индустрија, која која ќе се спроведува за време на Модниот викенд во Скопје. На прес-конференцијата ќе присуствуваат Магдалена Несторовска, национален координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција и државен секретар во Министерството за внатрешни работи, Елена Грозданова, член на Националната комисија и државен секретар во Министерството за труд и социјална политика и Марија Илиќ од Модниот викенд Скопје.

Предвидена е и тркалезна маса „Трговија со луѓе, национални трендови, појавни облици и предизвици“ на која покрај  Несторовска ќе се обрати и Соња Божиновска Петрушевска, шеф на канцеларијата на ИОМ во Скопје.

Извор: МИА

Би те интересирало и

Невладините се’ уште немаат официјален одговор за завршницата на истрагите за нивната работа

Дваесетината невладини организации чија работа беше предмет на истрага, се’ уште немаат официјални информации за ...

Македонец од Мелбурн потрошил 300.000 долари од донации на алкохол и на гаќи

Пензионерот Борис Трајков (76), поранешен новинар во македонската редакција на австралиското државно радио за националностите ...