Денеска се прегласува во Чаир – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Денеска се прегласува во Чаир

Во избирачкото место 2901 во општина Чаир денеска повторно се гласа за градоначалник.

По вториот круг од локалните избори, одржани на 29 октомври, политичките партии поднесоа 16 тужби, Управниот суд отфрли 15 од нив, и ја прифати тужбата за ова избирачко место каде што се запишани 719 избирачи.

Разликата во Чаир меѓу Висар Ганиу од ДУИ и Зекирија Ибраими од БЕСА во вториот круг беше 209 гласа, од кои 66 гласа на избирачкото место 2901.

Би те интересирало и

Утре ќе се прегласува на едно избирачко место во Чаир

Во општина Чаир во избирачкото место 2901 утре ќе биде повторено гласањето од вториот круг ...

Тече рокот за жалби до Управниот суд по одбивањето на приговорите од ДИК

Државната изборна комисија ги одби сите приговори за вториот круг од локалните избори, а против ...