Денеска „Скопје чита“

Второто издание на манифестацијата „Скопје чита“ денеска ќе се одржи во паркот спроти Скопското кале. Прво ќе читаат група студенти, а потоа и реномирани поети и писатели од рзалични генерации.

„Скопје чита“ го организираат Културно-информативниот центар-Скопје,  писателката Линдита Ахмети и Арлинда Бафтиу.

Целта, според организаторите, е да се привлече вниманието на граѓаните кои ќе можат да слушаат стихови посветени на љубовта и човечките судбини.

Би те интересирало и

Започна пријавувањето за Дедомразовската трка во Скопје

Во недела на 24 декември во Скопје ќе се одржи традиционалната Дедомразовска трка, во која ...

„Живи фосили и ендемити од Охридско Езеро” е насловот на изложбата која е отвоена во Неготино

„Живи фосили и ендемити од Охридско Езеро” е насловот на изложбата која е отвоена синоќа ...