Денови на македонската фотографија во Охрид – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Денови на македонската фотографија во Охрид

pedroquintela

Фотосојузот на Македонија денеска во Охрид го организира 54-то издание на Денови на македонската фотографија, кои ќе се одржуваат во галеријата на Домот на културата „Григор Прличев“ и во Институтот за филм, Филмска академија Охрид, каде ќе има и проекција на документарен филм за Вивиен Маер.

Во рамките на Деновите на македонската фотографија предвидени се изложби, предавања и работилници со цел да се популаризира фотографијата и да се прикаже творештвото на македонските автори во претходната година.

Оваа традиционална манифестација е поддржана од Министерството за култура.

Би те интересирало и

Одбележани 112 години од раѓањето на етномузикологот Васил Хаџиманов

Васил Хаџиманов е еден од најголемите и најупорните македонски истражувачи од областа на етномузикологијата, мелографијата и ...

Вечер се дочекува Стара нова година

Според Јулијанскиот календар, по кој се водат православните христијани, вечер се дочекува православната нова година, ...