ДЗС: Намален бројот на дипломирани студенти – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

ДЗС: Намален бројот на дипломирани студенти

Во 2016 година, бројот на дипломирани студенти на додипломски студии на високите стручни школи и факултетите во Македонија е намален за 2,5 отсто во споредба со 2015 година. Од вкупниот број студенти 58 отсто се од женски пол.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 80,5 отсто од вкупниот број дипломирани студенти се редовни, а 19,5 отсто вонредни студенти.

Само 36 проценти, пак, од студентите дипломирале во рок, додека 64 проценти дипломирале по рокот.

Би те интересирало и

Раководството на МВР отворено за соработка со Независниот синдикат на полицијата

Раководството на МВР и натаму е отворено за соработка со претставниците на синдикатот бидејќи тоа ...

НСП: Само една третина од полицајците имаат нови чизми

МВР тапка во место и не презема ништо освен празни муабети да ги подобри условите ...