ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

ДИК го дистрибуира избирачкиот материјал до ОИК

Државната изборна комисија (ДИК) денеска почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии (ОИК) за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи во недела.

Согласно изборниот роковник, ДИК избирачкиот материјал го предава до ОИК најдоцна во рок од 72 часа пред денот на изборите, а ОИК е должна еден ден пред денот определен за одржување на изборите да го предаде избирачкиот материјал на избирачките одбори.

Вториот круг од локалните избори ќе се одржи во 35 општини.

Би те интересирало и

Денеска се прегласува во Чаир

Во избирачкото место 2901 во општина Чаир денеска повторно се гласа за градоначалник. По вториот ...

Утре ќе се прегласува на едно избирачко место во Чаир

Во општина Чаир во избирачкото место 2901 утре ќе биде повторено гласањето од вториот круг ...