Документарен филм за фрлањето милиони тони храна

Наградуваниот документарен филм „Taste the waste“, кој се однесува на светскиот проблем со фрлањето на храната, ќе биде прикажан вечер во Јавна соба.

Овој документарен филм ја прикажува неверојатната вистина за фрлањето на милиони тони храна. Во него се пробува да се најдат причините и решенијата, а притоа да се зголеми свеста за тоа што може секој од нас да преземе.

Прикажувањето на филмот е во организација на асоцијалцијата „Ајде Македонија“ и е во период кога кај нас се предлагаат законски измени кои треба да ги променат состојбите. По проекцијата на филмот е најавена дискусија.

Додади коментар

Би те интересирало и

Тишината кога сака да се одмори, сигурно оди во Преспа

Тишината кога сака да се одмори, сигурно оди во Преспа,тоа е  убавината во која живееме, ...

Поранешната париска берза ќе стане уметнички музеј

Францускиот милијардер и бизнисмен Франсоа Пино планира да ја трансформира берзата од 19-ти век  во ...

Close