Допири на ерогени точки кои најмногу возбудуваат – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Допири на ерогени точки кои најмногу возбудуваат

Можеби мислите дека знаете сè за ерогените зони, но неодамна едно истражување составило изненадувачки список на најчувствителните места на телото кај мажите и кај жените.

Ерогените зони имаат многу важна улога во заведувањето и предиграта, со оглед на тоа дека со нивната стимулација мажите и жените најбрзо се возбудуваат.

Иако сметате дека веќе сте ги откриле сите слаби точки, некои од овие на списокот може да ве изненадат, но вреди да ги проверите.

Многу луѓе кога ќе помислат на ерогени зони, автоматски имаат во главата бакнежи на вратот. Точно е дека вратот е една од најчувствителните зони, но на телото постојат многу исти или слични места кои се хиперсензитивни, а кои се целосно запоставени.

Токму поради тоа, време е да откриете за кои зони станува збор и целосно да го промените начинот на кој го допирате партнерот или тој вас. Ќе уживате!

Ова е список на топ 10 ерогени зони според машкото и женското мислење:

Жените сакаат допири по:

 • Клиторисот
 • Вагината
 • Усните
 • Предниот дел од вратот
 • Брадавиците
 • Долниот дел од грбот
 • Градите
 • Внатрешниот дел на бутовите
 • Задниот дел на вратот
 • Ушите

Мажите сакаат допири по:

 • Пенисот
 • Усните
 • Тестисите
 • Внатрешниот дел на бутовите
 • Предниот дел на вратот
 • Брадавиците
 • Перинеумот
 • Задниот дел на вратот
 • Линијата на срамните влакна
 • Ушите

Повеќето ерогени точки се заеднички и кај мажите и кај жените, така што може да се водите и според сопствените потреби за да си овозможите сигурно задоволство.

Би те интересирало и

Бидете подобар партнер во новата година

За една врска да биде успешна, потребно е многу повеќе од љубов, па клучна улога ...

Што открива вашиот датум на венчање?

Нумерологијата тврди дека датумот на свадбата зборува многу за самиот брак и ја одредува неговата ...