Драстично намалени нивоата на неколку реки во Македонија – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Драстично намалени нивоата на неколку реки во Македонија

Нивоата на реките Црн Дрим кај Ложани и на Вардар кај Јегуновце се пет пати пониски од просекот за октомври – покажува днешното хидролошко мерење на УХМР.

Намалување на водостоите бележат и Вардар кај Зајчев Рид, Црна Река кај Новаци, Сатеска кај Ботун, Крива Река кај Крива Паланка, Треска кај Македонски Брод и Пчиња кај Катлановска Бања.

Повиско ниво од октомврискиот просек има само на Вардар кај Демир Капија и на Брегалница кај Берово.

Според УХМР, нивото на Дојранското Езеро повторно е зголемено, од -82 сантиметра колку што е просекот за октомври, на 174 сантиметри, додека Охридското езеро е нешто под просекот.

Би те интересирало и

Три села беа отсечени поради огромно свлечиште викендов крај Крива Паланка

Околу 3000 жители од трите села Станци, Дренак и Дурачка река викендов беа отсечени од ...

Сведочење за претепувањето на Села: Лицето му беше разобличено, уште еден удар и ќе умреше

Кога дојдов во Собранието вратите веќе беа отворени, имаше полиција но не ги одвраќаше луѓето ...