Државата се задолжи за 8 милиони евра

Денеска се одржа претпоследното задолжување на старата Влада за сума од околу 8,1 милион евра, според календарот на задолжувања на Министерството за финансии. Беа понудени шестемесчни државни записи и една 15-годишна обврзница. Веќе утре, седми мај, е предвидено раздолжување по основа на веќе доспеани долгови во ист износ. За 20 јуни е закажано последното задолжување на старата Влада, иако за него нема објавено проспекти.

Извор: Макфакс17

Додади коментар

Би те интересирало и

АД ЕЛЕМ од 2012 до 2017 година за ископ на јаглен на надворешни фирми им исплатило 212 милиони евра

Претходното раководство на АД ЕЛЕМ во периодот од 2012 до 2017 година потрошило 212 милиони ...

ЕВН почнува со усогласувањето на броилата за евтина струја

ЕВН од денеска ќе започне со усогласување на броилата за евтина тарифа на струјата и ...

Close