Жителите од Општина Маврово Ростуште од денеска ќе можат да вадат пасоши и лични карти и во својата општина

Жителите од Општина Маврово Ростуште од денеска ќе можат да вадат пасоши и лични карти и во полициската станица во Ростуште. Веста ја соопшти Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски кој викендов беше во посета на оваа општина чии граѓани за да ја добијат оваа документација морале да одат во Гостивар.

Спасовски освен полициската станица во Ростуше ја посети и полициската станица за граничен надзор во Жировница каде ги нотирал недостатоците  и потребите на полициските службеници, кои работат во овие установи, во склоп на Министерството за внатрешни работи .

Општина Маврово Ростуше е единствена рурална општина во Западна Македонија каде граѓаните можат да ваѓаат лична документација, во подрачните одделенија на нивната општина.

Додади коментар

Би те интересирало и

Министерството за култура подготвува измени на Законот за авторското право и сродните права

Министерството за култура подготвува текст за Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за авторското ...

Уште три лица хоспитализирани на Клиниката за инфективни болести

Уште три лица од гостиварско село се хоспитализирани во Клиниката за инфективни болести со висока ...

Close