Започна со работа македонско-бугарската група за гас – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Започна со работа македонско-бугарската група за гас

На првата средба на работните групи за гас на Македонија и Бугарија во Софија, се разгледувала можноста за директна гасна врска на системите на двете земји. На средбата на министрите за економија  и за енергетика на Македонија и Бугарија, Крешник Бетеши и Темјанушка Петкова, од бугарска страна било информирано за напредокот во поставувањето на врските на бугарскиот систем за гас, со оние на соседните земји.

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Со законска регулатива за практиканство до поспособни млади на пазарот на труд

Со законска регулатива за практиканство до поспособни млади кои сакаат да се вклучат на пазарот ...

Во прилепско привршува издавањето на белите картони за новата тутунопроизводствена реколта

Во подрачната единица на Министерството за земјоделие во Прилеп, како надлежно и за соседните општини ...