Зголемена стапката на раст на депозитите во банките: Граѓаните не треба да се плашат за своите заштеди

Вкупно 222 милијарди денари изнесуваат депозитите на граѓаните во банките. Фирмите пак, на своите сметки успеале да заштедат околу 80 милијарди денари. Ова го соопшти министерот за финансии, Драган Тевдовски на одбележувањето на Светскиот ден на штедењето, кое денеска го организираше Здружението на банкарството при Стопанската комора.

Целата вест може да ја прочитате на ММС.МК

Би те интересирало и

Царовска:ММФ не бара зголемување на старосната граница за пензионирање

Владата се зазема сериозно за стабилизација на Фондот на пензиско и инвалидско осигурување и веднаш ...

Договорите за јавни набавки од декември стануваат достапни на јавноста

Договорите за јавните набавки од следниот месец ќе и бидат достапни на јавноста. Договорниот орган ...