Зголемено нивото на Дојранско езеро

Дојранското Езеро и денеска бележи драстично зголемување на нивото, од – 82 сантиметри колку што е просекот за октомври – на 174, соопшти Управата за хидрометеоролошки работи.

Според хидрометеоролошките мерења, нивото на Преспанското Езеро е малку зголемено од просечното, додека Охридското Езеро е под просекот за септември.

Нивоата на реките, пак, се пониски од просекот за октомври. Исклучок е само реките Вардар кај Демир Капија и Сатеска кај Ботун, каде има минимално зголемување.

Би те интересирало и

Луиза Винтон: Една од три жени изложена на некаква форма на насилство

Една од три жени или девојчиња е изложена на одреден облик на насилство во глобални ...

Револтирани работници реагираа пред капиите на Фени: Сметаат дека им се пласираат лажни информации

Револтирани работници денеска реагираа  пред капиите на Фени дека им се пласираат лажни информации од ...