Земјоделци ја блокираа улицата пред зградата на Општина Тетово. – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Земјоделци ја блокираа улицата пред зградата на Општина Тетово.

Земјоделци од тетовско со нивните трактори натоварени со лубеници, ја блокираа улицата пред Општина Тетово, од каде побараа градските власти да им обезбедат соодветна локација за продавање на своите производи.

Велат дека се одлучиле на ваков чекор, затоа што се принудени лубениците и другиот сезонски зеленчук и овошје, да го продаваат по тротоари и на разни јавни површини, од каде постојано се бркани и казнувани од полицијата.

За време на блокирањето на улицата кое траеше околу два часа, дел од земјоделците беа примени од преставници на Општина Тетово.

Оттаму им било ветено дека за многу кратко време ќе се надмине проблемот, и ќе се изнајде соодветна локација за продавање на земјоделсктие производи. Ако не се оствари ветувањето, земјоделците најавија порадикални блокади и протести по булевари и автопати.

Би те интересирало и

Крушево ќе го одбележи роденденот на Тоше Проески

Сопригодна програма на 25 јануари Крушево ќе го одбележи роденденот на Тоше Проески, македонската и ...

ЗНМ бара Обвинителството повторно да ги разгледа пријавите за говор на омраза

Во Македонија постои политика на неказнивост на насилството на новинари – смета претседател на ЗНМ, ...