Иницијатива на граѓани собираа ѓубре на Шар Планина – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Иницијатива на граѓани собираа ѓубре на Шар Планина

Иницијативата да ја спасиме Попова Шапка собра големи количини ѓубре на излетничките места кон Попова Шапка и на самиот туристички центар, кое несовесните граѓаните го оставиле зад себе.

Вакви еколошки акции се потребни почесто со цел да се разбуди ниската еколошка свест кај народот, но и надлежните редовно да го собираат сметот и да ги казнат лицата кои го фрлаат, рече Амди Сулејмани од Иницијативата да ја спасиме Попова Шапка.

Поранешниот директор на Попова Шапка Менан Мемеди, смета дека еколошката црна состојба која постои на Шарпланинскиот предел, само придонесува оваа дестинација да исчезнува од мапата на туристите.

Учесниците од Иницијативата да ја спасиме Попова Шапка, го посетија туристичкиот центар и Шарпланинските села од каде собраа големи количини отпад, кој беше фрлен на зелените површини.

Би те интересирало и

Еколошка акција денеска во Кавадарци, ученици и еколози го собраа отпадот околу езерцето на висорамнината Витачево

Во рамки на акцијата, Ден на планетата земја кој годинава се одбележува под мотото „Да ...

ВМРО-ДПМНЕ се сомнева дека со наместен тендер ќе се набавуваат реагенси, СДСМ најавува подобри здравствени услуги

Опозицијата обвинува дека СДСМ има намера да ја централизира набавката за реагенси за сите лаборатории ...