И во Македонија се одбележува Денот на ретки болести – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

И во Македонија се одбележува Денот на ретки болести

По повод одбележувањето на 28 февруари – Денот на ретки болести, здружението „Вилсон“ Македонија ќе ги презентира податоците од истражувањето коешто покажало дека пациентите со ретки болести се се уште невидливи пред законите на Македонија.

Од организацијата  велат дека во Македонија е неопходно усвојување на национална стратегија за ретки болести како основа за сите понатамошни заложби. Организацијата бара од надлежните да направат законски измени, кои ќе обезбедат овие лица непречено да го остварат своето основно право на здравје.

Би те интересирало и

В понеделник делови на општина Аеродром без струја

  Заради закажани технички зафати во дистрибутивната електромрежа, без електрична енергија во понеделник ќе останат ...

Одбележан патронатот на тетовската касарна Кузман Јосифоски Питу

Пред споменикот на народниот херој Кузман Јосифоски Питу во Тетовската касарна која го носи неговото ...