Кадровски смени во МВР – Крим-полицијата доби нов началник

Кадровски смени се случуваат во Министерството за внатрешни работи, дознава Макфакс.  На местото на досегашниот началник на Петтата Управа во УБК Горан Грујовски, доаѓа Сашо Трајковски.

Од раководната функција е разрешена помошник-министерка за внатрешна контрола, Анета Станчевска. Макфакс неофицијално дознава дека на таа раководна позиција е назначен Дејан Андонов, кој долги години работел во Секторот за внатрешна контрола. Од позицијата началник на крим-полицијата е сменет Марјан Наковски, а на таа позиција е назначен Марјан Коцев, советник во кабинетот на министерот Спасовски.

Извор: Макфакс

Би те интересирало и

За една година СВР Тетово има дарувано двесте единици крв

Секторот за внатрешни работи Тетово, успешно ја организираше последната крводарителна акција планирана за годинава. Вработените ...

Љубе Бошковски: Во Македонија мора да се врати критичката свест

Лидерот на Обединети за Македонија Љубе Бошковски вчера во Прилеп присуствуваше на отворањето на нови ...