Ликовна изложба „Мигови“ во Јавна соба – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Ликовна изложба „Мигови“ во Јавна соба

Изложбата на младата авторка Сарита Конеска, „Мигови” в петок, со почеток во 20:00ч свечено ќе биде отворена  во „Јавна соба“.

„Мигови како колекција на мигови од нејзиниот живот и искуствата, пренесени на хартија преку призмата на сликарството и различни техники на изразување како употреба на молив, акварел, црн и кафен пресован јаглен, пастел техника и слично. Секој миг – своја приказна, секоја скица своја сказна“, вели Рецензентот Иван Стојановски.

Скицата како „медиум”, техника претставува и цртачко сликарски бележник. Интермедијалната врска помеѓу фотографијата и сликарството е повеќе од очигледна во овие дела, како еден вид практицирање на „старомодниот начин” на ловење моменти.

Би те интересирало и

„Плати со поезија“ на десет локации во Македонија

Денот на поезијата – 21 Март денеска по четврти пат ќе се одбележи со настанот ...

Денеска е Светски ден на Дауновиот синдром

Со презентацијата на резултатите од проектот „И јас можам да бидам балерина“ денеска во Кинотека ...