Лицата со посебни потреби од Порака Неготино учествуваа на летниот камп 2017 – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Лицата со посебни потреби од Порака Неготино учествуваа на летниот камп 2017

Дневниот центар за лица со посебни потреби “Порака” од Неготино, редовно добива помош од Воената академија и АРМ,а соработката продолжи и за време на летниот камп 2017. Кампот беше организиран деновиве од нивна страна во Пепелиште а на истиот зедоа учество претставници од 12 земји , соопшти раководителот Валентина Тасева.

Тасева посочи дека питомците и студентите од Воената академија на корисниците на Дневниот центар им донирале и пластични шишиња, кои тие подоцна ќе ги подготват за рециклажа и ќе ги продадат.

Дневниот Центар на ПОРАКА Неготино е сервис за поддршка на лицата со пречки во менталниот развој кои живеат кај своите родители и поддршка на лица опфатени со процесот на деинституционализација кои живеат во заедниците во Службата за домување во Неготино и Демир Капија. Околу 50 лица со пречки во менталниот развој ги користат услугите на Дневниот Центар.

За Канал 77 од Неготино,Билјана Тошевски

Би те интересирало и

Одложено рочиштето за Титаник 2: Обвинетите ќе го разгледуваат прочистеното обвинение

Денешното, прво рочиште за случајот Титаник 2 беше одложено, откако обвинителката Фатиме Фетаи им даде ...

Превентивни прегледи единствено со Семејно приватно здравствено осигурување на Еуролинк

Почнувајќи од денес, на сите клиенти кои ќе го одберат семејното приватно здравствено осигурување на ...